Bokningsinfo Onlinekurs

Onlinekursen - Ett tryggt kostliv

Kursen ger dig chans att upptäcka vad som blir en hållbar förändringsresa för just dig. Med en samling av teori, reflektion och övningar får du en helhet med stor variation. Det medkännande förhållningssättet blir en röd tråd i att förstärka och leda resan mot ett tryggt kostliv. 

Anmäl ditt intresse och få mer info

En intresseanmälan är ej bindande. Du kan i lugn och ro ta del av ytterligare info och bestämma dig senare 

Ja tack

Välj kurspaket för ditt unika behov

Grunda - För dig som önskar lära men gärna planerar och styr själv
Fördjupa - För dig som vill utforska kring nuläge, mål, motivation och plan
Utveckla - För dig som söker personlig utveckling och långsiktig förändring
För förståelse och kunskap

Grunda - paket 1

Står du redo att göra en förändring i ditt hälso- eller kostliv men gärna utforskar, upptäcker eller genomför på egen hand? 

Kanske söker du kunskap, förståelse eller vill hitta en stabil grund för vad som historiskt styrt dina hälsoval och hur du kan hjälpa dig själv framåt? Möjligen har du tidigare försök i bagaget men inte funnit varaktighet eller hållbarhet i dina vanor? 

Vad ingår?

Grunda består av sex omfattande kursdelar.

Du lyssnar och genomför dem när det passar dig. 

För individuella mål

Fördjupa - paket 2

För dig som vill förvalta kursinnehållet och de upptäckter du gör. Med Fördjupa får du en chans och hjälp att förankra innehållet ytterligare. Vi utgår från din nuvarande situation och finner tillsammans din personliga väg, oavsett om du har en diffus känsla eller ett specifikt mål du vill uppnå inom hälsa. 

Vad ingår?

Förutom sex omfattande kursdelar så ingår två hälsoutvecklande samtal (á 45 min).

Att kombinera kursen med individuella samtal kan bidra med en skjuts och motivation i önskad förändring.

För personlig utveckling

Utveckla - paket 3

För dig som vill ta ett större omtag i din personliga utveckling, kost- och hälsoliv. Kanske har du erfarenhet av många års kämpande i motvind och ohälsa? Har du känslan av att ha provat "allt"? Du kanske har fått uppleva skulden eller skammen i att återkommande försöka och göra alla rätt, men gått miste om känslan av att vara tillfreds eller få må bra?  

Vad ingår? 

Förutom sex omfattande kursdelar så ingår fem hälsoutvecklande samtal á 45 min).

En kontinuitet och frekvens i samtalen öppnar för en långvarig och hållbar förändringsprocess.

Vad du får ut av detta? 

När jag tog fram den här kursen var jag angelägen om att skapa ett utrymme där du får chans att upptäcka nya värdefulla perspektiv att addera i ditt liv. Trots att kursen innehåller omfattande teoretiska delar, så är huvudfokus hela tiden du, 'ditt hela jag' och din personliga hälsoutveckling. 

Kost kan vara ett känsloladdat ämne och ett ämne kopplat till både skuld och skam. Att få känslan, eller till och med få höra, om de "fel" en gör måste verkligen svida för en person som kämpar så oerhört hårt och försöker göra alla rätt för sitt välmående. "Gör mer av det här eller mindre av det här", "detta är bra för dig och detta ska du låta bli". Det är långt ifrån konstigt att det kan kännas som ett enda stort misslyckande när det finns så många uppfattningar, bedömningar och råd runtomkring oss.

Vi präglas och möts ständigt av normer, ideal eller fördomar, och vi bombarderas av oombedda råd. Detta vill den här kursen sätta krokben för! I stället lyfts en rejäl touch av empati, medkänsla och förståelse in. De gynnsamma egenskaperna i dig tillåts få ta plats och skina framför sådant vi lärt oss att vi ska mota bort. 

Den du är, vad du står för, eller hur du ser ut, får aldrig stå i vägen för din chans till självförverkligande, trygghet eller välmående.

Hos mig är du precis den du är, och du tillåts växa dig stark och trygg i ditt unika du utan några krav på resultat eller prestation. Jag önskar inget hellre än att du ser mitt lilla kryp-in som en plats där du kan känna tillit och där du får en chans att riva ner det som inte längre gynnar dig i ditt välmående och samtidigt bygga en gedigen kunskapsbas och förståelse kring din unika situation.

Kursen är ett resultat av "mitt hela jag". Du får ta del av min samlade paketering av allt jag är, min utbildning, kunskap och många års erfarenheter av kämpande i storm. Du får ta del av en stor portion ödmjukhet och förståelse i hur förjävlig och oförutsägbar hälsa kan vara, men också en stor dos hopp om hur en ljusare tillvaro kan se ut och skapas. 

Läs min historia här.


Sex fullsmockade kursdelar

Nedan kursdelar ingår oavsett vilket av paketen Grunda, Fördjupa eller Utveckla du väljer

HUR KOSTLIVET TAR FORM

Del av innehåll: Formande, präglingar, gener, hjärnan, drifter, beroenden, normer, ideal, allmänna kostråd, ätmönster, triggers, känslomat

Syfte: Få förståelse för kursens mål, inre och yttre faktorer som kan ha en inverkan i kostlivet. Du ska också få en grundläggande förståelse i hur du kan synliggöra och leda dig mot hjälpsamhet i hälso- och kostlivet.

SKAPA MENINGSFULL HÄLSA

Del av innehåll: Människosyn, livsåskådning, värderingar, främja hälsa vs motarbeta ohälsa, meningsfullhet, drivkrafter

Syfte: Få ett bredare perspektiv och förståelse för vad som kan vara ha en påverkan i hur du betraktar dig själv eller omvärlden. Du ska också få en inblick i hur det går att ha ett främjande förhållningssätt i ditt kostliv samt prova en återhämtande övning.

PROGRAMMERA DIN HÄLSORIKTNING

Del av innehåll: Din inre glöd, en mental förändringsresa, motgångar, näringsupptag, näringsfysiologi, tarmhälsa, matsmältning, immunförsvar, inflammatoriska tillstånd

Syfte:  Få utforska önskemål framåt, "ditt varför" och få en förståelse för hur din kropp kan tillgodogöra sig energi på olika sätt. Du kommer också få en förståelse för hur näringsstatus och olika tillstånd kan påverka varandra.

DINA UNIKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Del av innehåll: Livsmedelsgrupper, metabolt syndrom, insulinresistens, blodfetter, lång/korttidsstress, hormoner

Syfte: Få en förståelse för olika livsmedelsgrupper och hur olika hälsotillstånd kan se ut i förhållande till kost, stress, inflammation och återhämtning. Här får du även, för andra gången, prova ett alternativ för återhämtning. 

SKAPA HÅLLBARA MÖNSTER

Del av innehåll: Kroppens olika energidrifter, stress inifrån, naturliga och främjande val, återhämtning, balans

Syfte:  Få en förståelse för hur kosten kan ha inverkan på personlig hälsa och få utforska kring ditt eget kost- och hälsoliv med önskad förändring. Syftet är också att du ska lära dig en modell för att skapa en hållbarhet i ditt hälsoliv. Prova ett tredje alternativ för återhämtning.

FORMA EN LÅNGSIKTIG TRYGGHET & BALANS

Del av innehåll: Trygghet i kostlivet, långsiktighet, falsk & äkta trygghet, förändring, självsnällhet

Syfte:  Få en röd tråd genom kursens delar. Få en förståelse för hur du kan motiveras och leda dig själv för att nå önskade mål. Syftet är vidare att du ska känna till de modeller och metoder som kursen presenterar och att dessa fått en förankring i ditt nya trygga hälso- och kostliv. 

Beräknad lansering: vinter 2022/2023 

När?

Grunda : 

Du får tillgång till alla kursdelar direkt och genomför när det passar dig

Fördjupa & Utveckla:

Du får tillgång till alla kursdelar direkt och genomför när det passar dig. Hälsoutvecklande samtal bokas separat.
Rekommenderad tidsperiod för genomförande av kursen är ca 6-12 veckor. Rekommenderat samtalsintervall är ca 1-2 veckors mellanrum.

Var & Hur?

Kursen genomförs online. Du behöver bara tillgång till en skärm/platta av något slag.
Hälsoutvecklande samtal sker via videosamtal, likaså här behöver du tillgång till en skärm/platta/mobil.

När du gör en intresseanmälan får du ytterligare information och pris. Intresseanmälan är ej bindande så du kan bestämma dig i lugn och ro. 

Vännerna som följer med på din trygghetsresa

"Kunskap får sitt värde när vi förstår hur vi kan använda den"
Idag är tillgång på information oändlig. Vi kan nästan allt vad som skiljer äpplen och päron, men nästan inget om den som ska förvalta eller äta dem. Det är din (förvaltarens) unika historia, i kombination med kunskapen, som bör värdesättas. För att stötta i detta ser jag därför till att nedan fyra medresenärer följer med på din resa

MOD -

Att ta steget och förbereda för resan

TRYGGHET -

Att skapa en stabil grund, inblick och förståelse

MOTIVATION -

Att utforska den inre glöden och tänkbara fördelar

SJÄLVKÄNSLA -

Att skapa långsiktighet, lugn & tillit för en hållbar och självsnäll hälsa

Några vanliga funderingar

Var kan jag se priser?

Om du är intresserad av att något av mina kurspaket så gör du en förfrågan via formuläret du finner från kurssidan eller klickar här. Du får sedan all information/pris via mail.  Du bestämmer dig därefter i lugn och ro innan du bekräftar eller bokar något. Du har alltid möjlighet att boka in ett kostnadsfritt samtal eller maila dina funderingar om du är osäker.

Behöver jag någon speciell utrustning eller program för att kunna gå kursen?

Du behöver tillgång till en skärm. Kursdelarna är inspelade och de hälsoutvecklande samtalen kommer ske via videolänk eller dylikt. Eventuellt kan du behöva hämta en (gratis) app för detta.

Vilken tid sker hälsoutvecklande samtal?

Tiderna som erbjuds kommer framförallt att beläggas sen eftermiddag, kväll eller helger. Om det uppstår en situation där det är svårt att få till det så finner vi en lösning för dig.

Kan man se kursen när man vill?

Ja. Du får tillgång till kursdelarna och kommer att kunna se dem när det passar dig. Efter kursen är genomförd kommer du ha tillgång till materialet i cirka sex månader.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Skatteverket har sedan årsskiftet 2021/2022 tagit bort listan som innehåller exempel över friskvårdsaktiviteter som är godkända. Kostrådgivning, eller kurser som innefattar kostrådgivning, är sedan tidigare godkända aktiviteter vilket möjliggör att använda bidraget. Dock finns det vissa generella regler och riktlinjer att känna till, läs mer här. Kontrollera alltid med din arbetsgivare eller skatteverket om du är osäker.

Saknar du svar på din fråga?

Kontakta mig!

Passar samtal dig bättre?

Kanske är kursen inte det du söker utan föredrar individuella  hälsoutvecklande samtal? Klicka nedan för att se vad du kan välja mellan.