Kursinfo

Onlinekursen - Ett tryggt kostliv

Kursen som fokuserar på dig och inget annat! Här dämpas generella kostråd, borden, måsten och förväntningar. Du får istället chans att prova, utforska och lära inom kost, hälsa, stress, återhämtning, näringsfysiologi, näringslära, faktorer som formar oss, motivation, förändringsprocessen, medkänsla och mycket, mycket annat.
onlinekurs, kurs, kostkurs, hälsokurs, personlig utveckling, kostrådgivning
Kursen bidrar till personliga upptäckter och hälsoutveckling. Med en samling av teori, reflektion och övningar får du ett helhetsomfång med stor variation. Det medkännande förhållningssättet blir en röd tråd i att förstärka och leda resan mot ett tryggt kostliv.
Guide gratis

Ladda hem min guide

Ibland när vi ska välja att investera i vårt välmående vill vi gärna förstå vilka mjuka värden vi får på köpet. Hårda värden i form av paketeringar, produkter eller tjänster finns det ofta i överflöd, medan utmaningen snarare handlar om själva resan.
Jag har därför valt att ta fram en liten guide som skildrar vilket förhållningssätt jag använder, vilka värden jag står för, och vad jag värdesätter hos dig för din hälsoutveckling.

En guide till dig!

Jag har tagit fram en guide som skildrar delar av det förhållningssätt jag använder, vilka värden jag står för, och vad jag värdesätter för din hälsoutveckling.
Gratis guide

Gratis onlineföreläsning!

HUR DU BLOMSTRAR DIN HÄLSOUTVECKLING-
OCH VARFÖR GENERELLA RÅD ISTÄLLET BROMSAR DEN
En 55 minuters minikurs/onlineföreläsning som innehåller värdefulla verktyg hur du kan lära dig att blomstra i din hälsa- trots samtida ohälsa. Du får den med vändande mail och kan se när du vill. 

GRATIS ONLINEFÖRELÄSNING - Klicka hem den direkt!

Anmäl ditt intresse och få mer info

En intresseanmälan är ej bindande. Du får ytterligare information och kan i lugn och ro läsa igenom och beluta dig när du är redo

Sänd mer info
"Hur du BLOMSTRAR din hälsoutveckling trots ohälsa,
- och varför generella råd istället BROMSAR den"
JA TACK!

Välj mellan tre kurspaket

Hälsokurs onlinekurs webkurs kostkurs
Förståelse och kunskap

Grunda - paket 1

För dig som önskar lära men gärna planerar och styr själv

Är du redo att göra något nytt sett till din kost och hälsa, men gärna utforskar, upptäcker och genomför på egen hand?

Kanske söker du kunskap, förståelse eller verktyg? Eller kanske har du behov att göra ett ordentligt omfång av det du bär med dig, och det du vill framåt. Möjligen har du redan gedigna erfarenheter i ditt tidigare sökande, men att du önskar finna nya perspektiv.

Vad ingår?

Grunda består av sex kursdelar

Innehåller cirka 8 timmars material som du genomför när det passar dig.

Koständring hälsoutveckling hälsa motivation
Individuella mål

Fördjupa - paket 2

För dig som vill utforska kring nuläge, mål, motivation och plan

Detta paket möjliggör att ytterligare förvalta kursinnehållet och de upptäckter du gjort längs vägen. Samtalen kan bidra med ytterligare fördjupning och förankring samt att finna starten för hur din personliga väg framåt kan se ut, oavsett startläge.

Vad ingår?

Fördjupa består av sex kursdelar och två hälsoutvecklande samtal.

Cirka 8 timmars material och 2x45 minuters samtalstid.

Att kombinera kursen med samtal kan hjälpa med ytterligare motivation.

Personlig utveckling förändra förbättra koständring
Personlig utveckling

Utveckla - paket 3

För dig som söker personlig utveckling och långsiktig förändring

Utveckla är framtagen för dig som vill göra ett större omtag och bestående förändring. Säkert har du erfarenheter av många års kämpande och kanske redan har "provat allt" utan framgång? Här arbetar vi med din personliga utveckling och frambringar de egenskaper som gynnar dig i din väg.

Vad ingår? 

Utveckla består av sex kursdelar och fem hälsoutvecklande samtal.

Cirka 8 timmars material och 5x45 minuters samtalstid.

En samtalsfrekvens som sker över längre tid underlättar för en långsiktig förändringsprocess.

Vad du får ut av kursen

hälsovinst hälsoförändring koständring kurs, mjuka värden, personlig utveckling
När jag tog fram den här kursen var jag angelägen om att skapa ett utrymme där du får chans att upptäcka nya värdefulla perspektiv att addera i ditt liv. Trots att den innehåller omfattande teoretiska delar, så är huvudfokus hela tiden du, 'ditt hela jag', "hur", "varför" och din personliga hälsoutveckling.

Kost kan vara ett känsloladdat ämne och ett ämne kopplat till både skuld och skam. Att återkommande få höra, om de "fel" en gör måste verkligen svida för en person som kämpar så oerhört hårt och försöker göra "alla rätt". "Gör mer av det här, eller mindre av det här..." Det är långt ifrån konstigt att det kan kännas som ett enda stort misslyckande när det finns så många uppfattningar, bedömningar och råd runtomkring oss.

Vi präglas och möts ständigt av normer, ideal eller fördomar, och vi bombarderas av oombedda råd. Detta vill den här kursen sätta krokben för! I stället lyfts en rejäl touch av empati, medkänsla och förståelse in. De gynnsamma egenskaperna i dig tillåts få ta plats och skina framför sådant vi lärt oss att vi ska mota bort.

Den du är, vad du står för, eller hur du ser ut, får aldrig stå i vägen för din chans till självförverkligande, trygghet eller välmående.

Hos mig är du precis den du är, du tillåts finna trygghet i ditt unika du utan några krav på resultat eller prestation. Jag önskar inget hellre än att du ser mitt lilla kryp-in som en plats där du kan känna tillit och där du får en chans att riva ner det som inte längre gynnar dig. Samtidigt får du chansen att bygga en kunskapsbas och förståelse kring din unika situation, och frambringa det som skapar styrka och välmående i ditt liv.

Kursen är ett resultat av "mitt hela jag". Du får ta del av min samlade paketering av allt jag är, mina utbildningar, kunskap och många års personliga erfarenheter av ohälsa och kämpande. Du får ta del av en stor portion ödmjukhet och förståelse i hur förjävlig och oförutsägbar hälsa kan vara, men också en stor dos hopp om hur en ljusare tillvaro kan se ut och skapas.

Läs min historia här.


Sex fullsmockade kursdelar

Nedan kursdelar ingår oavsett vilket av paketen Grunda, Fördjupa eller Utveckla du väljer
kursdel onlinekurs

DITT KOSTLIV FORMAS

Del av innehåll: Vad formar oss? Gener, hjärnan, drifter, beroenden, belöningar, normer, ideal, allmänna kostråd, ätmönster, triggers, känslomat mm.

Syfte: Få förståelse för kursens mål, inre och yttre faktorer som kan ha en inverkan i kostlivet. Du ska också få en grundläggande förståelse i hur du kan synliggöra och leda dig mot hjälpsamhet i hälso- och kostlivet.

kursdel onlinekurs

SKAPA MENINGSFULL HÄLSA

Del av innehåll: Hur betraktar vi oss själva och omvärlden? Värderingar, människosyn, livsåskådning mm. Främja hälsa vs motarbeta ohälsa, drivkrafter, meningsfullhet. Återhämtande övning.

Syfte: Få ett bredare perspektiv och förståelse för vad som kan bidra till vad som formar och styr oss. Du kommer också få en inblick i ett hälsofrämjande förhållningssätt.

kursdel onlinekurs

PROGRAMMERA DIN HÄLSORIKTNING

Del av innehåll: Din inre glöd, en mental förändringsresa, motgångar, näringsupptag, näringsfysiologi, tarmhälsa, matsmältning, immunförsvar, inflammatoriska tillstånd.

Syfte: Definiera problemområden, utforska kring dina "varför" få en förståelse för din kropp och näringsomsättning. Du kommer också få en förståelse för hur näringsstatus och olika tillstånd kan länkas.

kursdel onlinekurs

DIN UNIKA VÄG

Del av innehåll: Akut och kronisk inflammation sett till bl.a. livsmedelsgrupper, metabolt syndrom, insulinresistens, blodfetter, stress osv. Återhämtande övning

Syfte: Få ytterligare förståelse för olika tillstånd och om eventuella gemensamma nämnare. Förståelse för hur detta kan brytas till ny riktning.

kursdel onlinekurs

SKAPA HÅLLBARA MÖNSTER

Del av innehåll: Kroppens olika energidrifter, fysiologisk stress, naturliga och antiinflammatoriska vägar, hälsofrämjande val, praktisk övning. Återhämtande övning

Syfte: Tid att utforska i ditt kost- och hälsoliv med önskade mål. Du ska också få en förståelse för en modell och ett verktyg som kan användas i olika utmanande situationer.

kursdel onlinekurs

FORMA EN LÅNGSIKTIG TRYGGHET

Del av innehåll: Trygghet i kostlivet, långsiktiga val, falsk & äkta trygghet. Medkännande övning

Syfte: Få en förståelse för kursens olika modeller och metoder samt se hur du kan använda dessa i ditt hälso- och kostliv. Du ska också få förståelse för hur din resa kan se ut framåt med hänsyn till långsiktighet, hållbarhet, balans och trygghet.

När?

  • Grunda :

Du får tillgång till alla kursdelar direkt och genomför när det passar dig
  • Fördjupa & Utveckla:

Du får tillgång till alla kursdelar direkt och genomför när det passar dig. Hälsoutvecklande samtal bokas separat.
Uppskattad tidsperiod för genomförande av kursdelar och samtal är ca 6-12 veckor. Rekommenderat samtalsintervall är ca 1-2 veckors mellanrum om inget annat önskas.

Var & Hur?

Kursen genomförs online. Du behöver bara tillgång till en skärm/platta av något slag och en mailadress för åtkomst av kursdelarna.
Hälsoutvecklande samtal (Fördjupa & Utveckla) sker via videosamtal, likaså här behöver du tillgång till en skärm/platta/mobil.

När du gör en intresseanmälan får du ytterligare information och pris. Intresseanmälan är ej bindande så du kan bestämma dig i lugn och ro.

Vännerna som följer med på din trygghetsresa

"Kunskap får sitt värde när vi förstår hur vi kan använda den"
Idag är tillgång på information oändlig. Vi kan nästan allt som skillnaden på äpplen och päron, men mindre om den som ska förvalta eller äta dem. Det är din (förvaltarens) unika historia, ihop med kunskapen, som bör värdesättas. För att stötta i detta förhållningssätt har jag bjudit med nedan fyra medresenärer på din resa.
Mod  förändring hälsoförändring, koständring

MOD -

Att ta steget och möta utmaningar på vägen
Trygghet kunskap hälsoförändring, koständring

TRYGGHET -

Att skapa en stabil grund, inblick och förståelse
Motivation hälsoförändring hälsa inspration drivkraft, koständring

MOTIVATION -

Att utforska i den inre glöden och dina varför
Självkänsla självförtroende ödmjukhet hållbarhet, koständring

SJÄLVKÄNSLA -

Att skapa en långsiktigt hållbar och självsnäll hälsa

Vanliga frågor eller funderingar

Var kan jag se priser?

Om du är intresserad av att något av mina kurspaket så kan du tex göra en intresseförfrågan via formuläret du finner från kurssidan eller klickar här. Du får sedan mer information/pris via mail. Du bestämmer dig därefter i lugn och ro innan du bekräftar eller bokar något. Du har alltid möjlighet att boka ett kostnadsfritt samtal eller maila dina funderingar om du är osäker.

Pris på hälsoutvecklande samtal är specificerade under tjänster. Observera att detta är priser som gäller för samtalen enskilt och inte om de köps ihop med kursen.

Behöver jag någon speciell utrustning eller program för att kunna gå kursen?

Du behöver tillgång till en skärm och en mailadress för åtkomst av kursdelarna. De hälsoutvecklande samtalen sker via videolänk eller dylikt. Eventuellt kan du behöva hämta en (gratis) app för detta.

Vilken tid sker hälsoutvecklande samtal?

Tiderna som erbjuds är mestadels kväll eller helger. Om det uppstår en situation där det är svårt att få till det så stämmer vi av dina individuella behov.

Kan man se kursen när man vill?

Ja. Du får tillgång till kursdelarna och kommer att kunna se dem när det passar dig. Du kommer ha tillgång till materialet i cirka sex månader efter köptillfället.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Skatteverket har sedan årsskiftet 2021/2022 tagit bort listan som innehåller exempel på friskvårdsaktiviteter som är godkända. Kostrådgivning, eller kurser som innefattar kostrådgivning, är sedan tidigare godkända aktiviteter vilket möjliggör att använda bidraget. Dock finns det vissa generella regler och riktlinjer att känna till, läs mer här. Kontrollera alltid med din arbetsgivare eller Skatteverket om du är osäker.

Saknar du svar på din fråga?

Kontakta mig!

Passar samtal dig bättre?

Kanske är kursen inte det du söker utan föredrar individuella hälsoutvecklande samtal? Klicka nedan för att se vad du kan välja mellan.